Damat Boğan Kurabiye Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Damat Boğan Kurabiye Tarifi
Damat Boğan Kurabiye Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 02.03.2016  |   Okunma : 11.705  |   Yorum : 0

Damat Boğan Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • Yarım kilo nişasta
  • 2 yumurta
  • 3 fincan pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Damat Boğan Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Nişastası bol olduğu için yerken ağız içinde pufff diye dağılıyor ve dile damağa yapışıyor.Bu yüzden adına damat boğan demişler diye tahmin ediyorum. Önce fırını 180 dereceye ayarlayalım ısınsın. Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Elimizle yuvarlayıp hafifçe un serpiştirilmiş tepsiye diziyoruz. Tepsiye tombulca ve aralıklı yerleştirmenizi tavsiye ederim. Pişerken eriyip yayılıyor. Her fırının ayarı farklı olduğu için süre 15-25 dakika arasında değişiyor, çabucak pişiyor o yüzden sık sık kontrol etmek lazım. Kabarıp çatladıktan bir süre sonra bi tanesinin altını kaldırıp bakıyoruz. Hafif pembeleştiyse çıkarıyoruz fırından. Üzerine pudra şekeri(soğuduktan sonra) serperek afiyetle yiyoruz.

, Damat Boğan Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi