HAZIRLANIŞI:
Tereyağını karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine yumurtayı kırıyoruz, yoğuruyoruz. Kabartma tozunu ve vanilyayı koyarak karıştırıyoruz. Pudra şekerini, unu ve aldığı kadar nişastayı ilave ederek yoğuruyoruz. İç harcı için, cevizi doğrayıcıdan geçiriyoruz. İçine tarçın ve bal koyup karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve önce yuvarlıyoruz, sonra içini parmağımızla oyuyoruz. Hamurun içine cevizli harçtan koyuyoruz ve ağızlarını kapatıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Hamurdan bir parça ayırıp kakaoyla yoğuruyoruz. Kakaolu hamurumuzdan parçalar koparıp fitiller hazırlıyoruz ve bohçaların ağzını bağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
DAMAT BOHÇASI
1 yumurta
250 gr. tereyağı
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
1 çay b. pudra şekeri
1 su b. un
1 çorba k. kakao
aldığı kadar buğday nişastası
İÇ HARCI İÇİN:
1 kase ceviz
tarçın,bal
Bir Cevap Yaz