«

Karadeniz yöresinde Rize Damat lokumu denilen farklı bir lezzet yaptım Damat Kurabiyesi Rize’ye Has Bir Lezzet Enişte Lokumuda diyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 küçük boy kase eritilmiş tereyağ
  • Aynı boyda bir keseyle şeker
  • Aynı boyda bir kasenin yarısı kadar yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un (200 ml )

 

Hazırlanışı:

  1. Bu kurabiyeyi yaparken ilk önce bir kase belirlememiz lazım her şeyi aynı kase ölçüsüyle yapıcaz.
  2. Şeker ve eritilmiş tereyağ iyice çırpalım şeker erisin.
  3. Yoğurt ve yumurta sarısı ekleyp tekrar çırpalım.
  4. Yavaşça un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamuru üç parcay bölelim her parçayı kalınca rulo yapalım verev keselim.
  6. Kenarlarına ikişer kesik atalım 150 derecede beyaz kalacak şekilde 20 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Bera Tatlı Dünyasına teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *