Damat Kurabiyesi

Damat Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (Oda sıcaklığında yumuşak olmalı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Damat Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar. Bu tarif görümcemin yaptığı kıyır kıyır, ağızda dağılan harika bir lezzet. Eskiden görümcemlerin oturduğu yerde gelin tarafı bu tarif ile kurabiye yapıp damat tarafına götürüyormuş. Hatta askere gidecek olanlarada bu kurabiye yapılıyormuş. Ben çok sevdim. Çokta kolay bir tarif. Sizinde beğeneceğinizi düşünüyorum. Deneyeceklere afiyet bal şeker olsun. Sevgilerimle. Şimdi tarife geçelim.

  1. Hamur yoğurma kabımıza oda sıcaklığında yumuşamış margarini, 1 bardak sıvı yağı, 9 yemek kaşığı toz şekeri ve 2 yumurta sarısını koyup elimizle yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra aldığı kadar un,1 paket hamur kabartma tozu ve 1 paket şekerli vanilini ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip üzerlerini çatal ile bastırıp şekil veriyoruz.
  6. Kurabiyelerimizin hepsini bu şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. (Herkesin fırınına göre değişebilir, üzeri çok kızarmayacak beyaz bir kurabiye olmalı)
  7. Pişen kurabiyelerimizi hemen servis tabağımıza alıp, hafif soğuyunca afiyetle yiyebiliriz.

Damat Kurabiyesi

Damat Kurabiyesi

Damat Kurabiyesi

Damat Kurabiyesi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir