«

Yine bomba bir tarif mantı aparatı ile süper bir Elmalı pasta yaptım aslında kurabiye ama pasta tadında ????????

Malzemeler:

  • 1 paket margarin veya tereyağ (250 gram )
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1, 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4-4,5 su bardağı un
  • Damla çikolata

İç malzemesi;

  • 3 adet elma ( küçükse 4 adet)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine;

  • Benmari usulü erittiğim çikolata

 

Hazırlanışı:

  1. İlk önce elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  2. Şekerle suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Ocağı kapatıp tarçını ilave ediyoruz arzu eden ceviz veya damla çikolata da ilave edebilir.
  4. Oda ısısında yumuşamış yağı, yoğurdu ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz.
  5. Ardından un hariç diğer malzemeleri ilave ediyoruz.
  6. Unun önce üç bardağını ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.
  7. Sonra kalan unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  8. Ben tam olarak 4 bardak artı 2 yemek kaşığı un kullandım.
  9. Hamuru merdaneyle açıp bardak veya bir aparatla yuvarlaklar kesiyoruz.
  10. Bir tatlı kaşığı elmalı harçtan koyup kapatıyoruz arzu eden farklı şekillerde de yapabilir.
  11. Bu hamurda çatlama ve kırılma olmuyor o yüzden çok rahat dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
  12. Tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyorum ????
  13. Üzerini benmari usulü erittiğim çikolataya süsledim tamamdır sizler isterseniz pudra şekeri ilede süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan  Nerminin Enfes Mutfağına teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *