Kurabiye Tarifleri

Damla Çikolatalı Kaşık Kurabiye

Damla Çikolatalı Kaşık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ (Oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Damla Çikolatalı Kaşık Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba tereyağ ve sıvı yağı ekleyip karıştın.
  2. Üzerine unun yarısını alıp yoğurmaya başlayın.
  3. Ardından sırasıyla yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ilave edip yoğurmaya devam edin.
  4. Kalan unu da kontrollü ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamur kıvama gelince damla çikolataları ilave ederek karıştırın.
  6. Hamurun yarısını ayırın ve üzerine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yoğurun
  7. Kakaolu ve Beyaz Hamurun üzerine streç filmle örterek 30 dakika buzdolabında dinlendirin.Bu sırada fırın Tepsiye yağlı kağıt serin.
  8. Fırını yaklaşık 10 dakika 180 derecede ısıtın
    Yeterince dinlenen hamurdan dondurma kaşığı ile küçük parçalar alarak tepsiye aralıklarla dizin
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin
    Kurabiyelerin özelliği beyaz olmasıdır pişmedi sanıp fırında fazla pişirmeyin

Afiyet olsun 🍪

Dışarıda Tanesi 2 liraya satılan bu kurabiye artık evimizde hatta buzlukta 1-2 hafta tadı bozulmadan saklayabilirsiniz

Damla Çikolatalı Kaşık Kurabiye

Damla Çikolatalı Kaşık Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı