Damla Çikolatalı Kurabiye

- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta ( mısır yada buğday fark etmez )
- 1 yemek kaşığı toz şeker (silme)
- 100 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao (silme)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Un haricinde tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmasını gerekiyor. Daha sonra streç filme sararak buzdolabında bir saat bekletiyoruz.
*Bekletme sebebimiz hamur pişince yayılmamasını sağlamak.
Öncelikle tüm hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz ki, her hamur parçasının eşit olduğunu bilelim. Böylelikle tüm kurabiyelerimiz aynı ebatta olur. (Toplamda 34 tane çıkıyor)
Üzerine damla çikolata batırıp hafif düzlüyoruz. Kurabiyeyi çok yayarsak pişerken bozulur. Zaten kabartma tozunun etkisiyle hafifte olsa yayılır.
Yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
Not: Aynı malzemelerden ayrı ayrı hem kakaolu hem de sade yaptım.
Gerçekten kıtır kıtır ağızdan dağılan bir kurabiye oluyor.
Eğer isterseniz buzdolap poşetlerine koyup derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
, Damla Çikolatalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.