Kurabiye Tarifleri
Damla Çikolatalı Yumuşak Kurabiye (Chocolte Chip Cookies)

Damla Çikolatalı Yumuşak Kurabiye (Chocolte Chip Cookies) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta+ 1 yumurtanın sarısı
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz soda
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı damla çikolata ( Damak zevkinize göre azaltadabilirsiniz) ( Ayrıca damla çikolata bulamıyorsanız blok çikolatayı da bıçakla doğrayıp kullanabilirsiniz)
Damla Çikolatalı Yumuşak Kurabiye (Chocolte Chip Cookies) Tarifi Yapılışı
- Tereyağı kısık ateşte eritin (Pisirmeyin!) Cok ısındıysa ilk sıcaklığı çıkasıya kadar oda ısısına gelene kadar bekleyin.
- Tereyağı hazır olduğunda Orta boy bir karıştırma kabının içine alin ve toz şekeri de ekleyip 2 dk el mikseriyle karışana kadar çırpın.
- Daha sonra 1 yumutayı ve yumurtanın sarisini ekleyip karışım açık renk alana kadar mikserle çırpmaya devam edin. Yaklaşık 3-4 dk kadar.
- Unu, toz ,sodayı, tuzu ve vanilyayı da ekeledikten sonra spatulayla kuru malzemeleri karışıma yedirin.
- En son olarak da çikolatalari ekleyip karıştırıp hamuru buzdolabında 20 dk bekletin.
- Fırınınızı 160* de önceden 10 dk kadar ısıtın. Fırın Tepsinize Parsoment kağıdı serin ve kurabiyelerinizi eğer dondurma kaşığınız varsa onunla her bir kurabiyenin aralarına 2-3 cm gelecek kadar boşluk bırakıp dizin. ( bu önemli çünkü kurabiyeler biraz eriyip büyüyecek) Eğer dondurma kaşığınız yoksa elinizde cevizden az büyük yuvarlaklar yapıp tepsiye dizin ve üstlerini biraz bastırın.
- Fırında yaklaşık 13-15 dk pişirin. Her fırında farklı sonuçlar alınıyor. O yüzden kurabiyeleriniz altı hafif altın rengine gelince ve yanları da pişmiş görünüp üst kısımları hala hafif pişmemiş gibi göründüğü zaman olmuş demektir.
6. Fırından çıkarıp 3-4 dk tepsiden çıkarmayın. Daha sonra bir fırın telinin üstüne kurabiyeleri iyice soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun.