«

Dereotlu Gevrek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay tabağı dolusu yıkanmış doğranmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu sirke
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 2 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek)
  • 4 buçuk su bardağı kadar un
  • ( un miktarı azalıp artabilir. elde dağılmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz)

Dereotlu Gevrek Kurabiye Tarifi Yapılışı

Uzun süre bayatlamayan bekledikçe güzelleşen bir kurabiye tarifi ile karşınızdayım.

Buzlukta uzun süre muhafaza edip ani gelen misafire çayın yanında ikram edebileceğiniz bu kurabiyenin yapımı da çok kolay.

Gelelim tarife;

  1. Öncellikle margarin sıvı yağ ve yumurta beyazını homojen olacak şekilde karıştırın.
  2. Ardından un hariç tüm malzemelerinizi ilave edip karıştırma işlemine devam edin.
  3. Hemen ardından yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.
  4. Hazırladığınız kurabiye hamurunu çok bekletmeden şekillendirin.
  5. Üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
  6. İsteğinize bağlı çörek otu veya susamla süsleyebilirsiniz. (ben bu tarifimde sade tercih ettim)
  7. 180 derecelik fırında kurabiyelerinizin üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN :)

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Dereotlu Gevrek Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *