«

Dereotlu Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr. tereyağ veya margarin.
  • 1 su bardağı bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (akları hamura katılacak sarıları üzerine sürülecek. )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke (üzüm, elma farketmez)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı mahlep (koymasanız da olabilir. )
  • Yarım demet dereotu
  • 3. 5/4 su bardağı un

Dereotlu Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ve diğer tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  3. 3 su bardağı undan sonrasını kontrollü koymanızı öneririm.
  4. Hamura en son dereotu eklenip yoğurulur.
  5. Hamurdan ufak parçalar koparıp istenilen şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarıları sürülerek çörek otu veya susam isteğe bağlı eklenerek 19o* de kızarana kadar pişirilir.

Dereotlu Kıyır Kurabiye

Dereotlu Kıyır Kurabiye

Dereotlu Kıyır Kurabiye

Dereotlu Kıyır Kurabiye

Dereotlu Kıyır Kurabiye

Dereotlu Kıyır Kurabiye

Dereotlu Kıyır Kurabiye

Dereotlu Kıyır Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *