Kurabiye Tarifleri
Dereotlu Kıyır Kurabiye

Dereotlu Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr. tereyağ veya margarin.
- 1 su bardağı bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (akları hamura katılacak sarıları üzerine sürülecek. )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke (üzüm, elma farketmez)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı mahlep (koymasanız da olabilir. )
- Yarım demet dereotu
- 3. 5/4 su bardağı un
Dereotlu Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ve diğer tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- 3 su bardağı undan sonrasını kontrollü koymanızı öneririm.
- Hamura en son dereotu eklenip yoğurulur.
- Hamurdan ufak parçalar koparıp istenilen şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarıları sürülerek çörek otu veya susam isteğe bağlı eklenerek 19o* de kızarana kadar pişirilir.