Kurabiye Tarifleri
Dereotlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dereotlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta(birinin sarısı üzeri için)
- Yarım su bardağı süt
- 125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı yarım pakete denk geliyor
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- 1 su bardağı kıyılmış örgü peyniri ( dilediğiniz peynir olabilir)
Üzeri için;
- Çörek otu
Dereotlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları kırıyoruz. Birinin sarısını ayırıyoruz.
- Kalan malzemeleri güzelce karıştırıp yoğuruyoruz. Fakat unu yavaş yavaş ekleyelim ki kontrollü şekilde olsun. kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.
- Sonrasında hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp içine peynirimizi koyup top yapalım.
- Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt koyup kurabiyelerimizi dizelim.
- Üzerine yumurta sarımızı sürüp çörek otunu ekleyip fırına verelim.
- 20 dk pişirelim üzeri kızarana kadar. Kontrollü şekilde bakarsınız.
- Artan kurabiyelerimiz olursa saklama kabının içinde dolapta saklayabiliriz bayatlama olmuyor.
Afiyet olsun♥️