«

Dereotlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta(birinin sarısı üzeri için)
  • Yarım su bardağı süt
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı yarım pakete denk geliyor
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı kıyılmış örgü peyniri ( dilediğiniz peynir olabilir)

Üzeri için;

  • Çörek otu

Dereotlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları kırıyoruz. Birinin sarısını ayırıyoruz.
  2. Kalan malzemeleri güzelce karıştırıp yoğuruyoruz. Fakat unu yavaş yavaş ekleyelim ki kontrollü şekilde olsun. kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.
  3. Sonrasında hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp içine peynirimizi koyup top yapalım.
  4. Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım.
  5. Fırın tepsimize yağlı kağıt koyup kurabiyelerimizi dizelim.
  6. Üzerine yumurta sarımızı sürüp çörek otunu ekleyip fırına verelim.
  7. 20 dk pişirelim üzeri kızarana kadar. Kontrollü şekilde bakarsınız.
  8. Artan kurabiyelerimiz olursa saklama kabının içinde dolapta saklayabiliriz bayatlama olmuyor.
    Afiyet olsun♥️

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Dere Otlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *