«

Dereotlu Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Dereotlu Lokmalık Kurabiye Tarifi Yapılışı

Çayın yanında yiyebileceğiniz kıyır kıyır muhteşem bir atıştırmalık. Üstelik çok az malzeme ile hazırlanıyor ve bayatlamıyor. Pişirdikten sonra buzlukta da saklayabilirsiniz.

  1. Öncelikle yumurta ve tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın.
  3. Yumurta beyazı, tereyağı, sirke, tuz, pudra şekeri ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
  4. Dereotunu ilave edip tekrar karıştırın.
  5. Azar azar unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne unun ve yağın markasına göre artabilir veya azalabilir.
  6. Dağılmayan sekil alabilen bir hamur elde edeceksiniz. Kıvama gelen hamurunuzun üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika kadar bekletin.
  7. Ardından şekillendirip yağlı kağıt serili fırın tepsinize döşeyin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  8. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun.

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *