Kurabiye Tarifleri

Dereotlu Tereyağlı Tuzlu Kurabiyeler

Dereotlu Tereyağlı Tuzlu Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı ufalanmış peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • İnce kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • Alabildiği kadar un

Dereotlu Tereyağlı Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Yapılışı

  1. Bir yumurtanın sarısı, un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp elimizle karıştıralım.
  2. Unu ve kabartma tozunuda ilave edip yoğuralım.
  3. Unu ölçülü bir şekilde dökerek güzel bir hamur yapalım.
  4. Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  5. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. Çörek otu serpip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Dereotlu Tereyağlı Tuzlu Kurabiyeler

Dereotlu Tereyağlı Tuzlu Kurabiyeler

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı