Kurabiye Tarifleri
Dereotlu Tereyağlı Tuzlu Kurabiyeler

Dereotlu Tereyağlı Tuzlu Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin
- 1 çay bardağı ufalanmış peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- İnce kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- Alabildiği kadar un
Dereotlu Tereyağlı Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Yapılışı
- Bir yumurtanın sarısı, un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp elimizle karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunuda ilave edip yoğuralım.
- Unu ölçülü bir şekilde dökerek güzel bir hamur yapalım.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu serpip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.