Dereotlu Tuzlu Kurabiye (10 Gün Taptaze)

Dereotlu Tuzlu Kurabiye (10 Gün Taptaze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (yarım paket)
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay tabağı ince doğranmış dereotu
  • Yeterince un

Dereotlu Tuzlu Kurabiye (10 Gün Taptaze) Tarifi Yapılışı

Yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeler derin bir kapta güzelce yoğurulur. Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edilerek yoğurulur. Hamurdan bir parça alınarak düz bir zeminde üzerine yağlı kağıt serilerek merdane ile açılır. Elinizde bulunan kurabiye kalıbı ile şekillendirilir. Şekli bozulmadan spatula yardımı ile alttan kaldırarak alabilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serperek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.

Bu kurabiye tarifini cam kavonozda 10 gün bekletebilirsiniz. Kavonozun içinden her aldığınız da sıkıca kapattığınızdan emin olmanız yeterli ben bu şekilde çok kullandım.

☕ AFİYET OLSUN☕

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir