Kurabiye Tarifleri

Dereotlu Ve Çörekli Misket Kurabiye

Dereotlu Ve Çörekli Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 2 yumurta birinin sarısı üzeri için
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1  yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı

Dereotlu Ve Çörekli Misket Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhabalar nefis yemek tarif takipçileri,
Bu kurabiye çook hoşunuza gidecektir hem basit hem lezzetli. Dilerseniz buzlukta bile saklayabilirsiniz. Kolay kolay bayatlamayan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.

  1. Öncelikle, yumurta, şeker, tuz, bir kaşık sirke ve margarinimizi bir kaba alalım.
  2. Sıvı yağımızı da ekleyelim.
  3. Kabartma tozu, ekleyelim, çörek otumuzu da ekleyelim.
  4. Sonra yavaş yavaş kıvam alana kadar un ekleyip yoğuralım.
  5. Ele yapışmayan bir kıvam elde edinceye kadar un ekleyelim.
  6. Dilerseniz bir kısmını ayırıp dereotu ekleyebilirsiniz. Ben öyle yaptım. Dilerseniz hepsine ekleyebilirsiniz. Tercih sizin.
  7. Sonra misket büyüklüğünde alıp tepsimize alalım.
  8. 170 derecede 20 dk veya 15 dk pişirelim.
  9. Ara ara kontrol edip piştiğinde emin olduktan sonra çıkaralım. Dilerseniz soğuk dilerseniz sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Dere Otlu Ve Çörekli Misket Kurabiye

Dere Otlu Ve Çörekli Misket Kurabiye

Dere Otlu Ve Çörekli Misket Kurabiye

Dere Otlu Ve Çörekli Misket Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı