«

Dolgulu Çanak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım kabartma tozu
  • Un

Not: hamuru yoğurduktan sonra yarısına 1 yemek kaşığı silme kakao ekleyip biraz yogurdum. Hafif alaca oldu rengi.
Dolgu:

  • Çikolatalı dolgu kreması ( 200 ml soğuk süt ile çırp)

Dolgulu Çanak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumuşamış olan margarini bir kabın içine alalım, şeker, yumurta, yoğurt sıvı yağ, vanilin ekleyip elimizle karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ekleyelim kabartma tozunu koyalım ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Yaklaşık ceviz
büyüklüğünde bezeler yuvarlıyoruz baş parmağımız ortasın bastırıp delik açıyoruz ve Çanak şeklinde yapıyoruz. Kurabiyeleri bu şekilde yüz 160 derecede pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz kabardığı için fırını açıp tekrar herhangi bir şeyle ortalarına bastıralım. Pişmiş ve soğumuş olan kurabiyelerimize şırınga ile dolgu kreması sıkalım. Afiyet olsun!

, Dolgulu Çanak Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *