Kurabiye Tarifleri

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ (Oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2. 5 – 3 su bardağı un

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye) Tarifi Yapılışı

Tarifi 1 kez denedikten sonra bir daha bir daha yapacağınızdan eminim😋Her tadına bakan hemen tarif istiyor diyebilirim.

  1. Tereyağ ve unun yarısı bir kaba alınarak birbirine yedirilir.
  2. Üzerine sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yoğurulur.
  3. Kalan unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  4. Damla çikolata ilave edilerek karıştırılır.
  5. Hamur 30 dakika buzdolabında dinlendirilir. Tepsiye yağlı kağıt serilir.
  6. Hazırlanan hamurdan dondurma kaşığı ile küçük parçalar alınarak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15-17 dakika pişirilir(Kurabiyeler beyaz olarak kalacak pişmedi diye daha fazla pişirmeyin 😉) (Ayrıca hamurun yarısını bir tarafa ayırarak kakao ile yoğurup kakaolu yapabilirsiniz onun tadı daha bir başka oluyor 😋)
    Afiyet olsunnn 😋

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Dondurma Kaşığı Kurabiye (Kaşık Kurabiye)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı