«

Dondurma Kaşığı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 3 veya 3. 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Dondurma Kaşığı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında ki margarin, sıvı yağ, yumurta karıştırılır.
  2. Üzerine nişasta, pudra şekeri ,vanilin ,kabartma tozu eklenip biraz yoğurulur.
  3. Sonra unu kontrollü bir şekilde eleyerek karışıma ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur.
  4. Buzdolabında yarım saat dinlendirildikten sonra çıkarılıp ceviz ve damla çikolata eklenerek metal dondurma kaşığı ile şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 160° de 15 dk altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir.

Dondurma Kaşığı Kurabiye

Dondurma Kaşığı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *