Kurabiye Tarifleri

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. 250 gram margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı pudra şekerini mikser yardımı ile çırpıyoruz. (dolaptan önceden çıkarmayı unuttuğum margarini küçük parçalar halinde kesip öyle yapıyorum daha kolay oluyor).
  2. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz. Damla çikolatasını da ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz.
  3. Dondurma kaşığına hamuru koyup hafifçe bastırıp kaşığı ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine çıkartıyoruz.
  4. 170 derecede ki fırında 15 dakika pişiriyoruz. tercihe göre istersek bu tarifte kakao ekleyerek iki renkli de yapabiliriz.
  5. Fırından aldığımız kurabiyelerin soğumasını bekliyoruz. Kurabiyelerimiz hazır Afiyet olsun 🙂

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı