Kurabiye Tarifleri

Düğme Kurabiye ( Kış Kurabiyesi )

Düğme Kurabiye ( Kış Kurabiyesi ) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin yada tereyağ
  • 1 yumurta
  • 4/3 su bardağı pudra şekeri (1 su bardağından iki parmak eksik)
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı mısır yada buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı tam buğday unu(isteğe bağlı)
  • Un
  • Süslemek için 1 kaşık kakao

Düğme Kurabiye ( Kış Kurabiyesi ) Tarifi'nin Yapılışı

Kurabiye yaparken eğer margarin kullanacaksanız bir püf noktasıyla başlamak istiyorum. Bir paket margarini derin bir cezve yada tencere de eritin ve soğumaya bırakın .İyice donmuş olan yağın kenarından bir delik açarak altta kalan suyu dökün ve yumuşaması için bekleyin ve bu şekil de kullanın.Eğer kurabiye yaparken margarini bu şekilde kullanırsanız hem daha sağlıklı hem de çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Bu ara da eğer eviniz de pudra şekeri yoksa toz şekeri mutfak robotundan çekerek elde edebilirsiniz 😉 Gelelim yapım aşamasına un hariçindeki tüm malzemeyi genişçe bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz .Azar azar un ekliyoruz yaklaşık 3-4 su bardağı. Hamur çok sert olmamalı(orta sertlikte olacak)Daha sonra hamuru buzdolabında 15 dk kadar dinlendiriyoruz. Dinlenmiş hamurla çok fazla oynamamaya dikkat edelim ki hamurun formu bozulmasın. Hamuru açacağımız tezgaha streç film seriyoruz .Hamurun yarısıni top haline getirip filmin üzerine koyuyoruz ve tekrar streç filmle kapatıp bu şekilde merdane ile açıyoruz. Bu şekilde hep hamur dağılmayacak merdaneye. Ve tezgaha yapışmayacak şekil verirken de zorlanmayacağız. Açtığımız hamurdan çay bardağının ağzı ile daire şekilleri çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Dairelerden biraz daha küçük herhangi bir kalıbı kakaoya batırıp dairelerin ortasına hafif bastırıyoruz. Düğme delikleri için de pipetin uç kısmını kakaoya batırıp dairelere bastirarak uyguluyoruz. Şekil verme aşaması bittikten sonra bir 10 dk daha buzdolabında bekletiyoruz ve 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

, Düğme Kurabiye ( Kış Kurabiyesi ) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı