Uzun bir aradan sonra merhaba demek için yaptığım pratik ama çok lezzetli bir pastayı sizinle paylaşmak istedim.Pasta pandispanyası ve kreması çikolatalı, arasına sadece minik minik böldüğüm çikolata parçaları ekliyorum. Pandispanyaların iç yüzeylerine evde yaptığım kırmızı dut marmelatını sürüyorum. Dut marmelatı hafif ekşi tadı ile çikolatayla birleşince çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor.Bu sefer yan taraflarını süsleme amaçlı dr.oetker in bitter glazünürünü kullandım, hem görsel açıdan hem lezzet olarak güzel oldu. Krema olarak ben artık hep dr. oetkerin pasta kremasını kulanıyorum. Meyveli pastalara da vanilyalısı çok güzel oluyor.Eğer benim gibi pratik bir pasta olmasından çok herşeyi evde yapmak isterseniz tavsiyem Cenuaz kek ve ganaj ile hazırlayacağınız bir pasta olacak. Ama çikolatalı pastaya bir kere mutlaka dut marmelatını kullanın. Geçen sene yaptığım dut marmelatım tükendi, bu sene yaptığım zaman buradan onu da paylaşmak istiyorum.Dut & Çikolatalı PastaMalzemeler:1 adet kakaolu pandispanya (2 katlı)1 paket dr. Oetker kakaolu pasta kreması1 + 1/2 bardak + 1/2 bardak süt (bir buçuk ve ayrıca yarım bardak)1-2 kaşık dut marmelatı1 paket dr. Oetker bitter glazürGlazürü eritmek için yeterli miktarda kaynamış ve 2 dk. bekletilmiş suAra kat için minik parçalara bölünmüş bitter çikolata veya damla çikolataÜst süslemesi için çilek ve beyaz damla çikolata v.s.Hazırlanması:Glazürü paketi ile kaynayıp 2 dk bekletilmiş suyun içine bırakıp tamamen eritin.20X20 ebatlarında bir kare tepsiye aliminyum folyo serin. Tamamen eriyen glazürün ağzını açıp folyonun üzerine dökün. Bir kaşık veya spatula yardımı ile tüm tepsiye glazüyü yayıp soğumaya bırakın.Pasta kremasını bir buçuk bardak soğuk sütle mikserle çırpıp hazırlayın, daha kolay kullanabilmek için kremayı 5-10 dk.lığına buzluğa koyun.Dut marmelatını 1/2 bardak sütle karıştırın.Pandispanyanın ilk katını büyük bir pasta tabağına alın. Süt+dut karışımının yarısını kaşıkla eşit bir şekilde dökün.Kremanın yarsını pandispanyanın üzerine yayın, küçük çikolata parçaları serpin.İkinci kat pandispanyanın içine kalan süt+dut karışımını yayıp pastanın üzerine kapatın.Kremanın kalanını pastanın üzerine ve yanlarına düzgün bir şekilde sıvayın (buzlukta bekletilmiş krema bu aşamada çok işe yarıyor)Donmuş olan glazürü bıçakla şeritler halinde kesin. Pastanın etrafına yapıştırın (yeni donduğu sırada kullandım ben esnek bir şekilde kolayca etrafına sarabildim. Siz çok zorlanırsanız daha küçük parçalara bölüp yapıştırabilirsiniz, hiç sorun olmaz. Görsel olarak mükemmel düzgünlükte olması şart değil. Ayrıca lezzet olarak çok şey katıyor)Buzdolabında en az 1 gece dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve beyaz damla çikolatası gibi şeylerle süsleyerek servis edin.Burda da pastanın çileğini yürüten minik bir el 🙂

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir