Kurabiye Tarifleri
Efsane Ve Hafif Tadıyla Elmalı Kurabiye Tarifi

Efsane Ve Hafif Tadıyla Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket margarin
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
- 3 adet orta boy tatlı elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Efsane Ve Hafif Tadıyla Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurun iç malzemelerini hazırlıyoruz. Çünkü soğuması gerekecek.
- Bir tavaya rendelediğimiz elmaları alıp üzerine toz şekerini ekliyoruz.
- Suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz.
- Sonra altını kapatıp üzerine ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamurun malzemelerini bir kabın içinde güzelce harmanlayıp pürüzsüz hale getiriyoruz.
- Üzerine yavaş yavaş olmak şartı ile unu ekleyip kulak memesi kıvamında, ele yapışmayacak derecede yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
- Ardından elde ettigimiz hamurdan küçük beze kopartıp ne şekil vermek istiyorsak(ben kesme aparatı ile şekil verdim) açıp içine harçtan koyup kapatıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180°C lik fırına sürüp yaklaşık 30- 35 dk pişiriyoruz.
- Üzeri çok hafif pembeleşince fırından alıp, soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz.
Tarifimiz hazır. Şimdiden afiyet şifa olsun 🙂