Ege Usulü Çiğ Börek

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Ege Usulü Çiğ Börek
Ege Usulü Çiğ Börek

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 10.04.2015  |   Okunma : 91  |   Yorum : 0

Çiğ börek Türk mutfağının sevilen bir yiyeceği. Ege usulü çiğ börek de genel olarak çiğ börekle aynıdır. Tek farkı ise domatesli oluşudur. Domates böreğin içini biraz daha sulu yapar.

Ege Usulu Cig BorekKıymanın kavrulmadan hamur içine konulup kızartıldığı için “çiğ” ismini alan bu börek için farklı farklı adlandırmalar da yapılmıştır. Tatar böreği olarak da bilinir. Tatarca “çi” ekinin anlamı “lezzetli” olduğu için, bu nedenle “lezzetli börek” anlamına geldiği de söylenmektedir. Diğer bir adı da “şırbörek”tir.

Malzemeler (4 kişilik)

  • 300 gram yağsız kıyma
  • Yarım kilogram un
  • 1 baş kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Yarım demet maydonoz
  • Tuz, karabiber

Yapılışı
Çiğ böreği hazırlamak için önce un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamına gelinceye kadar hamur yoğurulur. Elde edilen hamur yaş bez örtülerek dinlendirilmeye bırakılır. Soğan rendelenir. Biberler ince ince doğranır. Kabukları soyulan domatesler küp küp doğranır. Kıyma, tuz, karabiber eklenerek, tokmak yardımıyla dövülerek karıştırılır. Son olarak doğranmış maydanoz eklenir. Dinlenmiş hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler merdane yardımıyla açılır. Her bezeye bir yemek kaşığı iç yayılarak, ikiye katlanıp kenarları sıkıca kapatılır. Kızgın yağda kızartılır. Özellikle yaz aylarında, soğutulmuş karpuz veya ayranla afiyetle yenir.

Not:Tarif Zühre Yurtseven‘den alınmıştır
Not2: Çiğ börek fotoğrafı www.yemekyapmak.com sitesinden alınmıştır.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin