Kurabiye Tarifleri
Elmalı Bohçalarım
Elmalı Bohçalarım Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un (yaklaşık 3 su bardağı kadar)
Fiyonk için ;
- 2 tatlı kaşığı kakao
İç Malzemesi;
- 2 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- İsteğe bağlı pudra şekeri
Elmalı Bohçalarım Tarifi Yapılışı
Çok severek ve eğlenerek yaptığım bir tarif sofralarınıza farklı sunumlar arıyorsanız bu tarif tam sizlik. Gelelim yapılışına ;
- Elmaları soyup rendeliyoruz toz şekeri de ilave edip suyunu salıp çekene kadar yani yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen harcımıza ceviz ve tarçın ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzu hazırlarken kakao hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan limondan biraz büyük parça koparıp kakao katıp tekrar yoğuruyoruz (Bu kakaolu hamuru bohçalarımızı bağlamak için en son kullanıcam)
- Beyaz hamuru hafif unlanmış tezgaha koyup merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıyoruz yuvarlak kalıplarla şekiller çıkarıp ortalarına elmalı harçtan koyup ağızlarından bohça gibi büzelim.
- Fiyonk için kakaolu hamurdan küçük bir parça alıp çubuk şeklinde yuvarlayın çubuk yaptığınız kakaolu hamuru beyaz hamurun ortasından büzdüğünüz yere dolayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Şekillendirme işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. **AFİYET OLSUN**
Not ( Ben acelem olduğu için yarısını bohça yarısını da eski usul yaptım iki çeşit gibi göründü soframızda )