«

Elmalı Çatal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin (tereyağıda olur)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 4 buçuk su bardağı un(kontrollü ekleyin)

İç malzemesi:

  • 2 elma(rendelenmiş)
  • Yarım çay bardağı ceviz içi(çekilmiş)
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı tozşeker(elmanın tadına göre ayarlayın)
  • Üzerine; pudra şekeri

Elmalı Çatal Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bu kez yine bereketli ve lezzetli bir kurabiyeyle geldim başlayalım mı?😁

  1. Kurabiyemizi yapmaya iç harcımızdan başlayalım rendelenmiş elmayı ocağa alıp üzerine diğer malzemelerinide ekleyip suyunu çekene dek pişirelim.
  2. Bir kenarı alıp soğumaya bırakalım.
  3. Hamurumuz için un dışındaki malzemeyi güzelce karıştırıp ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  4. Hamurdan iri misketler halinde lokmalar alıp çatalın arka kısmına hafif bastırarak şekil verelim arasına çay kaşığıyla iç harcından koyup içe doğru kıvıralım.
  5. Hamur bitene kadar bu işlemi yapalım .
  6. 180 gerecede altı kızarıp üzeri hafif renk alana kadar pişmeye bırakalım.
  7. Fırından çıkan kurabiyemizin üzerine pudra şekeri serpebiliriz kullanmayadabilirsiniz.

Kıyır kıyır lokmalık bereketli kurabiyemiz hazır. (100 ADET ÇIKIYO) AFİYET OLSUN☺️☺️

Elmalı Çatal Kurabiye

Elmalı Çatal Kurabiye

Elmalı Çatal Kurabiye

Elmalı Çatal Kurabiye

Elmalı Çatal Kurabiye

Elmalı Çatal Kurabiye

Elmalı Çatal Kurabiye

Elmalı Çatal Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *