Kurabiye Tarifleri

Elmalı, Cevizli, Tarçınlı Kurabiye

Elmalı, Cevizli, Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 Yemek kaşığı pudra şekeri (silme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Harcı için;

  • 4-5 adet elma
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı, Cevizli, Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini bir kapta kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  2. Elmaları rendeleyin bir tavaya ekleyin.
  3. Üzerine şekeri de ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Tarçın ve cevizi de ilave edin soğumaya bırakın.
  5. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alın ve merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
  6. Kalıpla ya da bardak ağzı ile kesin, şekil verin.
  7. İçine veya üzerine Elmalı harçtan koyun.
  8. Hamurdan limon büyüklüğünde parça alın ve üzerine rendeleyin.
  9. 180 derecede fanlı ayarda 15 dk kontrollü bir şekilde pişirin.

Elmalı, Cevizli, Tarçınlı Kurabiye

Elmalı, Cevizli, Tarçınlı Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı