Kurabiye Tarifleri
Elmalı, Cevizli, Tarçınlı Kurabiye

Elmalı, Cevizli, Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 Yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 Yemek kaşığı pudra şekeri (silme)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Harcı için;
- 4-5 adet elma
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı, Cevizli, Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemelerini bir kapta kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
- Elmaları rendeleyin bir tavaya ekleyin.
- Üzerine şekeri de ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Tarçın ve cevizi de ilave edin soğumaya bırakın.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alın ve merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
- Kalıpla ya da bardak ağzı ile kesin, şekil verin.
- İçine veya üzerine Elmalı harçtan koyun.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parça alın ve üzerine rendeleyin.
- 180 derecede fanlı ayarda 15 dk kontrollü bir şekilde pişirin.