Elmalı Çıtır Kurabiye

Elmalı Çıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 8 küçük elma
  • 4 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Çıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı

Elmaları soyup, rendeleyin ve üzerine şeker koyup, ocakta renk değiştirene kadar pişirin. Üzerine tarçın koyup, karıştırıp, kapatalım. Malzemeleri un hariç karıştıralım ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan hamur yapalım. Hamuru dolapta yarım saat dinlendirin soğuk bir hamur olana kadar ve şekil verin. Ben şekil verirken ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladım oklava ile açtım dört kenarından bıçakla kestim ortaya bi tatlı kaşığı kadar iç koydum ve kenarları sırayla kapattım. Dilerseniz açtığınız yuvarlak Hamuru dörde bölüp sigara böreği sarar gibi de yapabilirsiniz. Açarken zorlanırsanız yapışmaması için az un kullanabilirsiniz. Ben 200 derecede üzeri az kızarana kadar pişirdim.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir