«

Elmalı Havuçlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket tereyağ (250gr. )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • 3 adet elma
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç kadar ceviz
  • Ve yeterince pudra şekeri

Elmalı Havuçlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Önce içi hazırlanır. Bunun için rendelenmiş elma ve havuçlar şekerle birlikte küçük bir tavanın içinde bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınır üzerine tarçın ve dövülmüş ceviz eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer hamur malzemelerinden ele güzel gelen yani rahat şekil alan bir hamur yoğrulur. Burada önemli olan, un ’u azar azar eklemek. Ne çok sert nede çok yumuşak bir hamur olmalı. Yoğurduktan sonra dolapta yaklaşık 15 dakika dinlendirilir. Sonra hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp açılır. Içine biraz harçtan konur ve istenilen şekilde kapatılır. Ben klasik kurabiye şeklini tercih ettim. Ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri güzel bir renk alana kadar pişirilir. Fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri serpilir. Bir süre dinlendirildikten sonra  servis edilir. Şimdiden afiyet bal şeker olsun:))

, Elmalı Havuçlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *