«

Elmanın bol olduğu bu dönemde nefis elmalı kurabiye yapmaya ne dersiniz? O halde buyrun tarife geçelim.

Malzemeler:

  • 250 gram yumuşamış margarin
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 4 büyük elma rendesi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:

  1. Tavamıza rendelenmiş elmayı şekeri tarçını koyup yüksek ateş’te elmalar suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Cevizini de ilave edip soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için bütün malzemeyi karıştırıp yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline getirelim.
  5. Hamurdan Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp oval şeklinde merdane ile açalım.
  6. Bir ucuna 1 yemek kaşığı elmalı harç koyalım.
  7. Diğer ucuna hamur şekillendirme aparatı ile kesikler atalım. (Eğer kesme aparatınız yoksa bıçakla kesikler atabilirsiniz)
  8. Rulo yapıp ay şeklinde bükerek tepsiye dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecede kurabiyelerimizi pişiriyoruz.
  10. Soğuyunca pudra şekeri serperek servis edelim.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ümranın Mutfağına teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *