Elmalı Kurabiye

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 26.12.2015  |   Okunma : 437  |   Yorum : 0

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

Elmalı harcı için

  • 4 tane elma
  • 3 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz

Hamuru için

  • 1 paket margarin
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un (ne sert ne yumuşak hamur olacak açarken un ile açabilirsiniz)

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Elmaları soyup rendeleyelim. Üzerine şeker ve tarçını koyup tencereye alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim soğumaya bırakalım. Simdi gelelim hamuruna önce margarin oda ısısında yumuşamış olacak.
Margarin ve şekeri karıştırıp diğer sıvıları ekleyip karıştıralım. Daha sonra unu, nişastayı ve kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoguralim güzel kıvamlı bir hamur yapalım daha sonra eşit parçalardan hamurları ayıralım ve teker teker açalım ve bıçak yardımıyla dörde altıya bolelim siz kendinize göre büyüklüğünü ayarlayın sonra elmayı yerlestrip saralim ve yağlı kağıt koydumuz tepsimize yerlestrelim. 180 derecede üzeri pempelesene kadar çok olmasın çünkü rengi kötü oluyo soğuduktan sonrada pudra şekeri ile servis edelim.

, Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Tırtıl Kurabiye

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kinoalı Çikolatalı Kurabiye

Kinoalı Çikolatalı Kurabiye Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın. Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kaka..