Elmalı Kurabiye

- 3 su bardağı un
- Yarım bardak yoğurt
- Yarım bardak pudra şekeri
- 1 yumurta
- Yarım paket margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
İçi için;
- 4 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 6 ceviz içi
- 4 kaşık tozşeker
Margarin eritilir, üzerine pudra şekeri, yumurta, yoğurt, eklenip karıştırılır. Un azar azar ilave edilir, bir fiske tuz, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek yumuşak güzel bir hamur elde edilir. Ben büyük parçalar koparıp yaptım. Dilerseniz daha ufak hamurlarla farklı şekiller deneyebilirsiniz. İç harcı için tavada elmaları rendeleyip şekerle kavurdum altını söndürünce tarçın ve ezilmiş ceviz ilave ettim. Benim hamurumdan 11 beze çıktı. Yuvarladığım bezeyi merdane ile yuvarlak açtım alt köşesine iç harçtan loyup yuvarlamadan hamurun karşısına 4 çentik attım. Yuvarlayıp ay şekli verdim. Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirdim. Yumuşacık bir kurabiye elde ediyorsunuz. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.
, Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.