«

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )

İç malzemeleri:

  • 3 adet orta boy elma
  • 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe göre katılabilir )
  • 1 çay kaşığı tarçın (silme)
  • 3 çorba kaşığı şeker

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, şeker ve ceviz içini karıştırın( ben ceviz kullanmadan yaptım böylede çok güzel oldu), elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin. Hamuru hazırlamak için genişçe bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınızla harmanlayın ( ben margarini erittim o yüzden fazla un kullanmak zorunda kaldım ). Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30 cm civarında açın, 8 ’e bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın(ben margarini erittiğim için sekil vermekte zorlandım o yüzden ceviz büyüklüğünde toplar yapıp onu elimde açarak içine harçtan kattım ). Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın. Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun , Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *