Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

Kurabiye hamuru için;

  • 1 yumurta
  • Yarım paket magarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı nişasta
  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harç için ;

  • 3-4 elma
  • Tarçın (istenilen miktarda)
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ( evde varsa)
  • 1 su bardağı şeker

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleri karıştırılır yoğurulur ,sonra buzdolabına konur ve yarım saat bekletilir. Hamuru beklerken iç harç hazırlanır elmalar soyulup rendelenir ,isteğe göre tarçın atılır ,( ben sevdiğim için fazla attım) 1 bardak şeker konur ,varsa ceviz de konur ve pişirilir, 5 dakika kadar. Hamurundan süresi dolunca ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve resimdeki gibi şekiller verilir, isteyen daha farklı şekilde verebilir. 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Not; iç harç artarsa buzdolabında saklayabilirsiniz.

, Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir