Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

İç harcı için:

  • 4 orta boy elma
  • 5 yemek kaşığı şeker(elmaların tadına göre bu miktar değişebilir)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın(tercihe göre arttırabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı çok fazla dövülmemiş ceviz

Hamuru İçin:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3,5 su bardağı arası un (bu miktar ununuza göre artış azalış gösterebilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

  • Pudra Şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Tüm malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalı. Özellikle de tereyağımız. Malzemelerimiz ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Elmaları soyup rendeleyip suyunu çektirmek üzere bir tavada döndererek pişirelim. Şekerleri ekleyip devam edelim. Kapatmaya yakın tarçın ve cevizlerimizi ekleyip soğumaya bırakalım. Hamurdan istediğimiz şekle göre parçalar kopartıp arasına harcımızdan koyup tepsiye dizelim. 175-180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave ederek yayılmasını sağlayalım. Şimdiden Afiyet Olsun.
☕, Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir