Elmalı Kurabiye

Hamuru için;
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı nişasta
- Aldığı kadar un
Arası için;
- 3 elma
- 1 avuç ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri veya toz şeker
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Önce elmaları rendeleyip tavaya alıyoruz. Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince tarçın şeker ceviz ekliyoruz karıştırıp altını kapatıyoruz. İçi soğumaya bırakmışken hamuru yapıyoruz. Oda sıcaklığında eriyen margarin ve diğer tüm sıvı malzemeleri bir kaba koyup karıştırıyoruz. Sonra un nişasta, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğur. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp. Merdane ile hafif oval yapalım. Bıçakla 4-5 uzunlamasına çizik atıyoruz ve uç kısmına elmalı harçtan koyup sarıyoruz. Ay şeklini alıyor zaten. Önceden ısıttığın fırına ver. 20 dk 160 derecede sonra üzeri pembeleşinceye kadar 175 derecede pişir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serp. Afiyetler olsun.
, Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.