Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Alabildiği un

İç harcı için:

  • 4 adet orta boy elma
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtayı ,şekeri ,yağı ve yoğurdu iyice karıştırdıktan sonra unu ,vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz. Daha sonra hamurumuzu iki yada üçe bölüp oklava yada merdane yardımıyla incelterek acıyoruz, hamurumuzu yerden kaldırmadan inceltiyoruz. Sonra bıçakla dörde bölüp çaprazlama tekrar kesiyoruz 8 parça elde etmiş oluyoruz. İç harç için: elmaları iri delikli rendeden rendeleyip üzerine şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra tarçını da ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Hazırladığımız harcı kestiğimiz hamurlara koyup sigara böreği sararmış gibi kenarları acık kalacak şekilde sarıyoruz ve yağladığımız tepsi ye dizip ,170 derecede 20 dk üzeri kızarana pişiyoruz ,soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz, Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir