Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr. yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3, 3 buçuk su bardağı un (miktar değişebilir)

İçi için;

  • 4 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Elmalı pastamı herkesin çok sevdiğini belirterek tarifime başlamak istiyorum dostlarım hepinize de tavsiye ederim. 🙂

Geniş bir tavaya elmaları soyup, rendeleyin. Yağı, şekeri, ve tarçını ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin son olarak cevizi ekleyip, 1-2 dk daha pişirin ve altını kapatın, soğuması için serin yere koyun. Hamuru için; öncelikle geniş bir kaba bütün malzemeleri koyup, iyice yoğuralım. Sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, yarım cm kalınlığında açın, üçte ikilik kısmına boylamasına bıçakla çizikler atın 4-5 tane kadar. Boş kalan kısmına elmalı harçtan koyup, sarın ve hafif büküp, ay şekli verin. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarmadan çıkarın. 15-20 dk kadar sürede pişecektir, kontrol edin. İlk sıcağı çıkınca üzerlerine pudra şekeri serpin, servise hazır. Afiyet olsun canlar.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir