Kurabiye Tarifleri

Elmalı Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için

  • 4 adet kırmızı tatlı elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Şekerli vanilin
  • Kabartma tozu

Elmalı Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeyelim geniş bir tavaya alıp üzerine şeker koyalım ve elmalar suyunu çekince tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım
  2. Yumuşamış tereyağı ve unu bi kaba alalım.
  3. Parmak uçlarımızla ufalayalım.
  4. Daha sonra bütün malzemeleri ekleyip yoğuralım kıvamı cıvık olursa kontrollü şekilde un ekleyebilirsiniz
  5. İki yağlı kağıt arasında hamurumuzu açalım dilediğiniz gibi kesip içlerine bir tatlı kaşığı harçtan koyup dilediğimiz şekili verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpip servis edelim.
    Yedikçe yedirten kurabiyeyi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
    Tereyağı yerine margarin kullanabilirsiniz ama tereyağın verdiği lezzeti ve kıyırlığı tam olarak margarin vermiyor ve sağlıklı değil ama tercih sizin şimdiden afiyet olsun 🙂

Elmalı Kurabiye ( Bayatlamayan Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye ( Bayatlamayan Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye ( Bayatlamayan Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye ( Bayatlamayan Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı