Kurabiye Tarifleri

Elmalı Kurabiye (Buzluğa Kaldırılabilir)

Elmalı Kurabiye (Buzluğa Kaldırılabilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker ( pudra şekeri de olabilir)
  • 3 kaşık tepeleme tereyağ (yada yarım margarin)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • 2 kaşık buğday nişastası

İç harcı;

  • 2 elma 1 tanesini yeşil kullandım
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 8 tane ceviz içi iri kırılmış

Üstüne;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye (Buzluğa Kaldırılabilir) Tarifi Yapılışı

  1. İlk elmaları soyup rendeleyelim, tava alalım .
  2. Şekeri de üstüne dökelim ve suyu çekene kadar pişirelim.
  3. Tarçın ve cevizini de ekleyip biraz pişirip kapatalım .Bir tabağa alalım.
  4. Soğuduğu o sırada bizde hamuru yapalım.
  5. Oda ısısında yumuşamış tereyağı yumurta şekeri iyice yoğuralım.
  6. Geri kalan malzemeyi ekleyip karıştıralım.
  7. Unu da yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yapalım .
  8. Merdaneyle tezgahın üzerinde açalım .
  9. Su bardağıyla keselim.
  10. Arasına bir tatlı kaşığı elmalı harçtan koyup kapatalım tepsiye dizelim.
  11. 180 derecede üstü pembeleşsene kadar pişirelim .
  12. Üstüne pudra şekeri serpelim,tamamen soğuduktan sonra buzluğa kaldırabiliriz.
  13. İsterseniz buzluktan çıkardıktan sonrada pudra şekerini serpebilirsiniz ,yarım saat önceden çıkarmanız yeterli olacaktır.

Elmalı Kurabiye(buzlularda kaldırılabilir)

Elmalı Kurabiye(buzlularda kaldırılabilir)

Elmalı Kurabiye(buzlularda kaldırılabilir)

Elmalı Kurabiye(buzlularda kaldırılabilir)

Elmalı Kurabiye(buzlularda kaldırılabilir)

Elmalı Kurabiye(buzlularda kaldırılabilir)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı