Elmalı Kurabiye Eşliğinde Tarçınlı Elma Suyu

Malzemeler

      1 paket margarin

 

      1 çay bardağı pudra şekeri

 

      1 paket vanilya

 

      1 paket kabartma tozu

 

      Gerektiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )

 

    1 çay bardağı yoğurt

İç malzemesi:

      3 tane orta boy elma

 

      1 çay kaşığı tarçın

 

      2-3 yemek kaşığı şeker (eğer elmalar ekşiyse şeker miktarı artırılabilir)

Elma suyu için:

        1 tane elma

 

        Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

 

        1 yemek kaşığı şeker

Öncelikle elmaları rendeliyoruz. Bir tencerede elma rendesi, şekeri karıştırıyoruz. Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave ediyoruz. Hamuru hazırlamak için  genişçe bir kabın içerisine margarin, şeker, yoğurt, pudra şekeri, vanilya ve alabildiğince unu ilave edilip karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 5 parçaya bölüyoruz. Parçalardan birini 30 cm civarında açıyoruz. Sekize bölüyoruz. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyup kıymadan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Diğer parçalara da aynı işlemi uyguluyoruz. 150 derece fırında 30-35 dk pembeleşene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Elma suyu için elmayı rendeleyip şeker ilave ederek pişiriyoruz. Ardından tarçın ilave ediyoruz. Sonra suyunu süzüyoruz (elmalı kurabiyenin iç harcı değerlendirilerek yapılabilir) Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir