Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 3 adet elma
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harç hazırlanır ve suyunu çekene kadar tüm malzemeler pişirilir.
- Harç soğuduktan sonra hamur hazırlanır.
- Bunun için tüm malzemeler bir kaba alınır ve yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Hamura dilenen sekil verilir. Harçtan biraz koyulur.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyan kurabiyelere isteğe göre pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet Olsun