Kurabiye Tarifleri

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 adet elma
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harç hazırlanır ve suyunu çekene kadar tüm malzemeler pişirilir.
  2. Harç soğuduktan sonra hamur hazırlanır.
  3. Bunun için tüm malzemeler bir kaba alınır ve yumuşak bir hamur hazırlanır.
  4. Hamura dilenen sekil verilir. Harçtan biraz koyulur.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  6. Soğuyan kurabiyelere isteğe göre pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet Olsun

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Elmalı Kurabiye (kıyır Kıyır)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı