Kurabiye Tarifleri

Elmalı Kurabiye ( Kıyır Kıyır )

Elmalı Kurabiye ( Kıyır Kıyır ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 4-4. 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 5 adet elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ceviz

Elmalı Kurabiye ( Kıyır Kıyır ) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz elmaları rendeliyoruz.
  2. 5 yemek kaşığı şekerle birlikte pişiriyoruz.
  3. Elmalar suyunu salıp çekince tarçın ,hindistan cevizi ve cevizi de ekleyip karıştırıyoruz ocağın altını  kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru için sıvı malzemeleri ilk önce karıştırıyoruz.
  5. Arkasından nişasta ,pudra şekeri ve unumuzu da ilave ediyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz tabi bu un miktara artıp azalabilir.
  6. Hamura bağlı istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkarıp ilk sıcağı gidince pudra şekeriyle süslüyoruz afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye ( Kıyır Kıyır )

Elmalı Kurabiye ( Kıyır Kıyır )

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı