Kurabiye Tarifleri

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur) Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır.
  2. Unu yavaş yavaş eklenerek yoğurulur kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
  3. Yoğurulan hamur 1 saat dolapta dinlendirilir.
  4. İçi hazırlamak için elmalar rendelenir tavaya alınır ve şekeri eklenir suyunu çekinceye kadar pişirilir ve üzerine ceviz ile tarçın eklenir soğumaya bırakılır.
  5. Dinlenen hamur 5 eşit parçaya bölünür her bir parçayı elimiz ile çok ince olmayacak şekilde açalım ve 8 parçaya bölelim.
  6. Elmalı harcı kesilen hamurun geniş kısmına koyup saralım 170 derecede hafif kızarana dek pişirelim soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı