Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 paket margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İçi için
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur) Tarifi Yapılışı
- Hamur için un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır.
- Unu yavaş yavaş eklenerek yoğurulur kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
- Yoğurulan hamur 1 saat dolapta dinlendirilir.
- İçi hazırlamak için elmalar rendelenir tavaya alınır ve şekeri eklenir suyunu çekinceye kadar pişirilir ve üzerine ceviz ile tarçın eklenir soğumaya bırakılır.
- Dinlenen hamur 5 eşit parçaya bölünür her bir parçayı elimiz ile çok ince olmayacak şekilde açalım ve 8 parçaya bölelim.
- Elmalı harcı kesilen hamurun geniş kısmına koyup saralım 170 derecede hafif kızarana dek pişirelim soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim