Elmalı Kurabiye (Ponçik)

Elmalı Kurabiye (Ponçik) Tarifi'nin Malzemeleri

İç harcı için:

  • 2 adet elma
  • İnce çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker

Hamuru için;

  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Elmalı Kurabiye (Ponçik) Tarifi'nin Yapılışı

Yanmaz tavada rendelemiş olduğumuz elmaların üzerine şekeri koyarak pişirmeye bırakıyoruz, daha sonra cevizi ve 1 tatlı kaşığı tarçını koyuyoruz o soğumaya dursun biz hamurunu hazırlayalım ,bir kaba bir paket margarini yoğurdu, kabartma tozunu, pudra şekerini ve aldığı kadar unu ilave ederek yoğuruyoruz. Daha sonra hamur beş eşit parçaya bölüp yarım saat dolapta dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamuru merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açıp 8 eşit parçaya bölüp elma püresini koyalım ve sarıp şeklini verelim.

, Elmalı Kurabiye (Ponçik) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir