Elmalı Kurabiye (Ponçik)

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Elmalı Kurabiye (Ponçik)
Elmalı Kurabiye (Ponçik)

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 28.02.2016  |   Okunma : 129  |   Yorum : 0

Elmalı Kurabiye (Ponçik) Tarifi'nin Malzemeleri

İç harcı için:

  • 2 adet elma
  • İnce çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker

Hamuru için;

  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Elmalı Kurabiye (Ponçik) Tarifi'nin Yapılışı

Yanmaz tavada rendelemiş olduğumuz elmaların üzerine şekeri koyarak pişirmeye bırakıyoruz, daha sonra cevizi ve 1 tatlı kaşığı tarçını koyuyoruz o soğumaya dursun biz hamurunu hazırlayalım ,bir kaba bir paket margarini yoğurdu, kabartma tozunu, pudra şekerini ve aldığı kadar unu ilave ederek yoğuruyoruz. Daha sonra hamur beş eşit parçaya bölüp yarım saat dolapta dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamuru merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açıp 8 eşit parçaya bölüp elma püresini koyalım ve sarıp şeklini verelim.

, Elmalı Kurabiye (Ponçik) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi