Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye (Tam Kıvamlı)

Elmalı Kurabiye (Tam Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Un
İç harç için;
- 4 elma
- Yarım çay bardağı su
- 1 buçuk çay kaşığı tarçın
- 4 damla limon
- Çekilmiş Ceviz veya fındık
Elmalı Kurabiye (Tam Kıvamlı) Tarifi Yapılışı
- Önce iç harcı yapalım elmaları rendeleyin, orta ateşte ocağa alın suyunu çekince yarım çay bardağı su ekleyin, tekrar suyu çekince limon ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıp kapatın ve soğumaya bırakın.
- Hamur için bütün malzemeleri yoğurma kabınıza alıp güzelce yoğurun.
- Daha sonra resimdeki gibi kurabiye şeklini verin (not kurabiyeyi hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra, pişirmeden önce sonra yaklaşık 5- 10 dakika buzdolabında dinlendirin).
- 180 derecede pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpebiliriz.