«

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 su bardağı kadar un

İç Malzeme.

  • 3 elma
  • 3-4 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Varsa biraz ceviz içi
  • Ayrıca pişince üzerine dökmek için pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Önce elmaları soyup bir tavaya rendeleyelim. Şekeri ekleyip birlikte elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Söndürünce tarçını ekleyip karıştıralım.
Soğuması için bir kenara koyalım.
Hamuru için.
Un hariç oda sıcaklığında yumuşamış yağı ve diğer malzemeleri iyice karıştıralım. Daha sonra yavaş yavaş unu karıştıralım. Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak. Hamuru hazırlayınca portakal büyüklüğünde beze alıp kolay açılması için yağlı kağıt arasında açalım. Şekli düzgün olması için açtığım hamurun büyüklüğüne uygun bir kapakla kestim. Açılan hamuru resimdeki şekiller gibi hazırlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim. Üzeri pembeleşince çıkaralım. Sıcaklığı gidince pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.

, Elmalı Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *