«

Elmalı Kurabiye Topları Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 125 gram margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için,

  • 3 büyük elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Elmalı Kurabiye Topları Tarifi'nin Yapılışı

Elmalar soyularak rendelenir, hafiften suyu sıkılarak tavaya konur. Üzerine şeker eklenerek ocakta sotelenir. Elmalar pişince tarçın ve ceviz eklenerek karıştırılır, ocaktan alınır. Yoğurma kabına pudra şekeri ve yağ alınarak yoğurulur. Yumurta ve yoğurt koyularak karıştırılır. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak şekil verilir. Ben resimdeki nar ayıklama aletiyle şekil verdim ve iç harcını koyarak ağzını kapattım. Siz de rende vb aparatlarla hamurun dışına şekil verebilirsiniz. Daha sonra fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Isteğe bağlı olarak üzerine pekmez. çikolata sosu, pudra şekeri gezdirilerek servis edilir.
Afiyet olsun , Elmalı Kurabiye Topları www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *