Kıyır kıyır ağızda dağılan bol cevizli Elmalı kurabiye tarifi , Yıllardır bu tarifle yaparım nefis olur sizlere de tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 150 gram tereyağ (3-4 yemek kaşığı)
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 5 adet elma
  • 7-8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz

 

Hazırlanışı:

  1. Yoğurma kabına un hariç diğer tüm malzemeleri koyup elinizle yoğurun.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edin.
  3. Hamurun üzerini streçleyip 10 dakika kadar dinlendirin.
  4. İç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
  5. Üzerine toz şekeri koyup ocakta suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Daha sonra ocaktan alıp tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın ve soğutun.
  7. Dinlenen hamuru ikiye bölün ve iki yağlı kağıt arasında açın.
  8. Ben patates kesiciyle kareler yapıp arasına Elmalı harcı koyup şekil verdim.
  9. Siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
  10. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  11. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip servis edin.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ayşenin mutfağına teşekkür ederiz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir