Kıyır kıyır ağızda dağılan bol cevizli Elmalı kurabiye tarifi , Yıllardır bu tarifle yaparım nefis olur sizlere de tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 150 gram tereyağ (3-4 yemek kaşığı)
- 6 yemek kaşığı tozşeker
- 1 küçük çay bardağı süt
- 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un
İç harcı için;
- 5 adet elma
- 7-8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri kıyım ceviz
Hazırlanışı:
- Yoğurma kabına un hariç diğer tüm malzemeleri koyup elinizle yoğurun.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Hamurun üzerini streçleyip 10 dakika kadar dinlendirin.
- İç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Üzerine toz şekeri koyup ocakta suyunu çekene kadar pişirin.
- Daha sonra ocaktan alıp tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın ve soğutun.
- Dinlenen hamuru ikiye bölün ve iki yağlı kağıt arasında açın.
- Ben patates kesiciyle kareler yapıp arasına Elmalı harcı koyup şekil verdim.
- Siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
- Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip servis edin.
Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ayşenin mutfağına teşekkür ederiz.