Elmalı Kurabiye (Yumurtasız)

Elmalı Kurabiye (Yumurtasız) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket damla sakızlı vanilya
  • Çok az tuz
  • Alabildiği kadar un

İç malzemesi;

  • 4-5 orta boy elma
  • 1 ayva
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Üzerine pudra şekeri

Elmalı Kurabiye (Yumurtasız) Tarifi'nin Yapılışı

Hamur için yumuşak tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve az tuz ile un karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur 15-20 dk dinlendirilir.
İçi için de elma ve ayva kabukları soyularak rendelenir. Bir tavaya alınır üzerine şeker ilave edilir. Suyu çekene kadar pişirilir ve ocaktan indirirken tarçın ve vanilya ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Hamur ve iç hazır olunca poğaça gibi veya ağzı açık şekilde yapılabilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.

, Elmalı Kurabiye (Yumurtasız) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir